Колку материјал е потребен за изработка на една фасада?

Колку материјал е потребен за изработка на една фасада?

 

Weber, лидер во производството на врвни градежни материјали, подготви едноставен калкулатор за брза и лесна проценка на приближната количина на материјалот потребен за изолација на објектот. Сега можете брзо и лесно да ја добиете потребната количина на материјали за фасадниот систем.


Пробајте го фасадниот калкулатор на Weber, пресметувањето на потребниот материјал за системите за изолација никогаш не било полесно. Во пет едноставни чекори ќе ги добиете потребните количини за еден комплетен систем за изолација. Имате избор од економично решение, комфорно решение со графитен стиропор или со камена волна, до премиум фасадно решение. 

Чекор 1: Избор на најоптималниот систем за изолација од понудата на Weber.

Чекор 2: Идеален состав на изолациониот систем, со можност за прилагодување на поединечни компоненти.

Чекор 3: Пополнување на параметрите на фасадата.

Чекор 4: Избор на боја на фасадата со можност за комбинации на нијанси.

Чекор 5: Пресметка на потребната количина на материјалот и можност за барање на понуда од продажните места на Weber..

 

Започнете ja пресметкаta на количината на материјали за фасадниот систем тука: