Brand
Подoви

webertec D-flex

Еластична полимер-цементна еднокомпонентна хидроизолација
Прочитај повеќе
Затвори
Водоодбојност
Лесно нанесување
Лесно обработливо

Опис на производот

webertec D-flex е еднокомпонентно водонепропустливо флексибилно решение отпорно на замрзнување и сулфат кое овозможува хидроизолација на внатрешните и надворешните простори покриени со керамика. Се користи за бањи, туш-кабини и кади, балкони, базени, резервоари, бетонски цевки, како и подрачја кои се постојано во контакт со вода.

webertec D-flex одлично се врзува за речиси сите подлоги (бетон, цементен малтер, камен, керамика, тула, дрво, системи за подно греење) и обезбедува сигурна заштита од вода. webertec D-flex овозможува заштита на просторот од капиларна влага и капење вода.


Карактеристики и предности

  • хидраулично врзување за подлоги под високо
  • влијание на влага 
  • употреба во внатрешни и надворешни простори
  • својство за премостување на пукнaтини


 

Потрошувачка и пакување

Articles information
Name палета (kg) Weight (kg) Total surface covered
Namewebertec D-flex канта палета (kg)1200 Weight (kg)20 Total surface covered12.00

Напомена: Сите наведени параметри се однесуваат на стандардните временски услови:
температурa 20°C, релативна влажност на воздух до 65%. Доколку временските услови не се во
согласност со наведените потребно е постапката на работењето да се прилагоди кон дадените
околности. Weber гарантира дека квалитетот на испорачаните производи е во согласност со сите
норми и правила на производство на производот. Koмпанијата не сноси одговорност за 
неправилното изведување на работите со наведениот материјал, за користење на материјалот во
цели кои не се наведени во описот на производот, како ни за изведување на работите при
временските услови кои не се во согласност со наведените во описот на работата. Weber
препорачува пред почетокот на работата да се направат пробни површини. Компанијата прифаќа
рекламации само на квалитетот на производот, доколку истиот е складиран, подготвен и
применет според издадените упатства.

Калкулатор на потрошувачка

Овој калкулатор е направен за да ви помогне да направите приближна калкулација на количината на производот што ви е потребна за проектот.

Површина
Висина (m)
Ширина (m)
Количина (m²)
Ѕид
Height
Width
QTY:
Opening
Height
Width
Количина

Документи за производот

Избери се
Atest-2-weberte-D-flex_0
DOP-RS-webertec-D-flex