3 min

Реставрација на стари фуги

kupatilo

 

Реставрацијата на фугите на плочките е често обемен процес. Откријте ги нашите совети како да ја подготвите површината, да ги одберете вистинските алатки и да ги фугирате плочките. Со Weber фуга заштитете ги површините од алги и мувла.

Прашања и предизвици

Отстранување на стари фуги

Пред да се нанесете нова фуга, потребно е целосно да се отстрани старата фуга во постоечките споеви, рачно или со помош на остар алат. Оваа задача, за која во минатото можеби ви требаа месеци да ја завршите, може да потрае само едно попладне, во зависност од големината на површината со плочки.

Ризик од оштетување на плочките